Hvad er kiropraktik?

 

 

 

Dansk Selskab for Veterinær Kiropraktik.

Kiropraktik på hund

Hvad er kiropraktik?

 

Kiropraktik en behandlingsform, der i sin moderne form er opstået i 1805 men manipulationsbehandling kendes tilbage fra de gamle egyptere. De første egentlige kiropraktorer behandlede såvel dyr som mennesker, men på et tidspunkt gik dyrene lidt i glemmebogen. Behandling af dyr blev taget op igen for ca 50 år siden, primært i USA, men er siden kommet til Europa.

 

 

 

 

 

 

 

Behandlingen genskaber bevægelighed mellem i led, primært i hvirvelsøjlen.

 

 

Når disse led har nedsat bevægelighed, påvirker det dyrets mulighed for at udføre ellers normale bevægelser i såvel hverdagen som ved træning/arbejde .

Samtidig sker der nogle forandringer i nervesystemet som betyder, at hele kroppen påvirkes. Koordination, muskelopbygning og stabilisering af led er bare nogle af de områder, som påvirkes negativt.

 

Behandlingen er uden brug af medicin og uden bivirkninger. Den består at en meget præcis, kort og hurtig trykpåvirkning af leddende. Herved løsnes de og nervesystemet stimuleres til at genoptage fuld funktion.

 

Behandlingen hjælper dyret til at få muligheden for fri bevægelse uden smerter tilbage, samt genskaber nervesystemets muligheder for fin koordination af såvel bevægeapparatet som indre organsystemer.

Copyright © All Rights Reserved